Violina

Fram till att mina barn var upp till 10-års åldern var jag jämngammal med dem. Sen växte de om mig och blev äldre än mig. Många gånger också klokare. Men jag är kvar i fantasins värld och ibland delar jag med mig av den världen med mina sen 100 år tillbaks vuxna barn. De skrattar, duttar mig lite på huvudet, skakar på huvudet åt mig och ibland så följer de med mig dit. För att vara snälla förmodligen.

Igår befann jag mig mitt i WOWs värld (World of Warcraft). Om ni någonsin spelat WOW så förstår ni mig. Jag var mitt ute i skogen, i ett ingenstans och helt plötsligt uppenbarade sig stigar och små broar gjorda av människohand. Det var mossa och forsande bäckar överallt. Och i min värld var det inte människor som byggt detta utan jag befann mig helt plötsligt i Gnomernas värld. När jag spelade WOW så hade jag en karaktär som var just Gnom, hon hette Violina och var en tuff liten tjej. En annan karaktär som var jag var en dworf med en stor varg som sällskap. Vargen hette Matilda. Ni ser! När jag slutade spela WOW följde Matilda med mig in i mitt liv. Inte som en varg förstås men som en australian shepherd. Fast ibland låtsas jag att hon är en varg.

WoWScrnShot_073109_211627_redHär är Violina och hennes medspelare Kazz utanför banken i Stormvind.

Så jag promenerade omkring i en värld skapad av Gnomer. Till ljudet av forsande vatten. Och mitt inne i min sagovärld kom ett svar till mig som jag har funderat på i veckor till och från. Jag borde verkligen leva som jag lär! Har du en fråga du behöver svar på, eller undrar du över hur du ska ta dig vidare från där du står? Sluta fundera så mycket! Du har svaret inom dig och det kommer att komma till dig om du bara backar och släpper taget. Vilket har hänt mig åtskilliga gånger men tydligen går ränderna aldrig ur.

Men som sagt, nu har jag svaret och vet hur jag ska ta mig vidare. Tänk alla timmar jag lagt på att med mitt analytiska tänkande finna svar. Sen ger jag mig ut i Gnomernas värld och helt plötsligt levererar intuitionen svaret istället. Duh!

Det lite roliga var att när jag var i Västerås i helgen så mötte jag upp med vän och hans barn. Vi tog en promenad längs med en grusväg och jag frågade hans vuxna dotter vad hon trodde Violina gör nu. Hon svarade att hon förmodligen väntar på mig men det trodde inte jag. Jag tror att Violina är ute och slåss för det goda, använder sina styrkor till att rädda andra från den onda världen och när hon har arbetat färdigt går hon in i närmsta bar och svingar sig en bägare. Hon sitter helt ensam i ett hörn medan alla andra karaktärer partar och dansar på borden. Hon sitter ensam, iakttar och tar igen sig.

20160210_112713Från människornas värld passerade jag en osynlig gräns och gick in i Gnomernas värld

20160210_112830En bäck som forsat i kanske tusentals år…men vem har burit dit stenarna?

20160210_112835På vår väg genom Gnomers marker…

20160210_112942På vår väg gick vi över bäcken på utlagda stockar ett flertal gånger. Sen vips var vi tillbaks bland vana landmärken och ljud. Den av människor.

En dag kommer jag att återvända till WOWs värld. Återigen förvandla mig till Violina och springa så fort som bara hon kan. Snabbare än Fantomen!

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Violina

 1. evakerstin skriver:

  Tack Pia för en fin berättelse, småler när jag läser. Du skriver bra. jag håller med dig fullt och fast om att svaret finns inom oss. Det gäller bara att stanna upp, att vara i nuet. Så är det för mig. Härligt att du fann svaret. Det glädjer mig.
  Ha en underbar torsdag.
  /Leva-Kerstin
  http://www.steeperz.com

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej 🙂
   Ja, ibland måste man få låta fantasin bära iväg…och våga berätta det för andra! Vilken bekräftelse för mig att du gillar sättet jag skriver på. Jag bugar…eller niger kanske?
   Och svaren finns där. Alltid. Ändå så ska man krångla till det så att svaret dröjer. Fastän att jag vet!! Men det glädjer mig också, vilken befrielse.
   Ljus och Kärlek Eva-Kerstin.

   Gilla

 2. Ann-Mari skriver:

  Åh, härliga du! … och visst är det sant… så svårt men ändå lätt egentligen. Sen är det ju det där med att våga också och sluta kämpa emot.

  Love and light ♥

  Gilla

 3. gaardenbutik skriver:

  Hej Pia!
  Jag hittade nyligen till din blogg och läser både gamla och nya inlägg och det är SÅ inspirerande läsning! : ) Jag har också tagit beslutet att downshifta. Just nu sker det mest i form av minskad konsumtion, sparande och mer genomtänkta och miljövänliga val. Jag vill downskifta mer på sikt. Idag är jag 30 år, har äntligen fått fast anställning efter några års osäkra visstidsanställningar här och var, kommer inom de närmsta åren gifta mig med min sambo, skaffa barn och flytta liite större p.g.a. av det. Det känns bra att ha detta tänket med mig redan nu innan barn, flytt osv är gjort. Jag kommer arbeta heltid minst ett år till för att få upp en buffert och sparande (har varit dålig på det innan). Sen vill jag gå ner i arbetstid. Men jag känner mig orolig för hur det kommer bli med min pension. Det är så långt kvar dit för mig och jag funderar på om pensionen kommer bli alldeles för låg om jag ska jobba deltid i princip hela mitt arbetsliv. Tycker man hör ofta om folk som slitit och arbetat heltid hela sina liv men ändå lever på existensminimums när de går i pension. Så klart kommer jag lägga undan och pensionsspara extra själv, men jag undrar om du har någon uppfattning om i fall det är rimligt och räcker?
  Tack för fin läsning!

  Hälsningar
  Åsa

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Åsa!
   Tack för alla värmande ord! Så himla kul att inspirera och att också kanske väcka nya tankar. Hade jag vetat vad jag vet idag (om mig själv t.ex) så hade jag downshiftat från det att jag började mitt yrkesverksamma liv när jag var 18. Men, men bättre sent än aldrig.
   Att downshifta kan se ut på så många olika sätt. Googla och läs på :-). Ta det som passar och ignorera det som inte passar. Skapa ditt liv utifrån dig och din man och ert framtida liv.
   Jag pensionsparar privat. Jag har ett lönekonto på Länsförsäkringar där jag betalar alla mina räkningar (och som f.ö. alltid står på noll, dålig ränta vettu :-)), jag har coop-kort med kredit (vilket är en lönande affär såvida jag betalar min skuld varje månad!), därutöver har jag ett sparande OCH ett pensionssarande på Avanza. Hur du ska spara kan jag inte rekommendera, du får själv läsa på och fatta egna beslut men jag läser och följer en av Sveriges största privatekonomibloggare http://www.rikatillsammans.se!
   Lite lustigt att din kommentar om downshifting kom just idag då jag funderar på om nästa inlägg ska handla om just det ämnet…jag tror nog att det är det jag kommer att skriva om :-).
   Återigen, Tack. Och lycka till. Hör gärna av dig om hur det går för dig/er.
   Ljus och kärlek
   Pia

   Gilla

 4. gaardenbutik skriver:

  Hej igen!
  Tack för svar och för att du delar med dig så privat : ) Ja ett eget privat sparande för pensionen blir ett måste. Med minskad konsumtion generellt genom livet kanske man har råd att spara mer än de flesta till pensionen, så att pensionen bli OK fast än man arbetat mindre. Ska kolla in rikatillsammans också.
  Vore jättekul att läsa ett inlägg om downshifting.
  Ha det fint!
  Åsa

  Gillad av 1 person

 5. gaardenbutik skriver:

  Lite kul parentes: nu när jag tittade på rikatillsammans.se så ser jag att det är killen som är med i Balansekonomi – som jag ska se ett föredrag av i april : )

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej!
   Attraktionslagen som jag ser det :-D! Vad kul att gå på föredrag och lyssna till honom. Personligen tycker jag att han är en enastående människa på många sätt.
   Allt gott till dig
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s